KULAI: Kawasan Felda di Johor masih merupakan kubu kuat Barisan Nasional (BN), menurut Menteri Besar Johor Datuk Onn Hafiz Ghazi (gambar).

Pengarah Operasi Pilihan Raya BN Johor itu berkata ia boleh dilihat berdasarkan sambutan yang diterima daripada warga peneroka pada setiap program dianjurkan BN di negeri ini.

“Warga Felda tahu siapa yang membela mereka dari dahulu sampai sekarang dan BN juga menjaga ekonomi mereka,” katanya kepada pemberita selepas Program Himpunan #budakFELDA 2022 anjuran Majlis Belia Wilayah Johor Bahru di sini hari ini.

Pengerusi Perikatan Nasional (PN) Tan Sri Muhyiddin Yassin sebelum ini dilaporkan berkata Felda bukan lagi kubu kuat BN, selain komuniti itu sudah berubah dan memberi sambutan kepada parti politik lain serta terbuka dengan sebarang perubahan.

Dalam perkembangan lain, Onn Hafiz berkata kerajaan negeri akan mempertimbangkan cuti khas pada 20 Nov sempena hari pengundian 19 Nov ini bagi menyelaras cuti mingguan serta menggalakkan mereka yang menetap di Johor untuk pulang mengundi ke tempat masing-masing.

“Nanti kita pertimbangkan,“ katanya ringkas.-Bernama