ALOR SETAR: Pengendali Kedah Darul Aman (KDA) FC Aidil Sharin Sahak (gambar) mahu anak buahnya belajar daripada kesilapan dan segera memperbaiki kelemahan sekiranya ingin meraih kemenangan pada perlawanan akan datang.

Ketua Jurulatih KDA FC itu berkata pemain perlu memanfaatkan setiap peluang yang terhidang dan tidak mensia-siakannya sehingga pasukan lawan mencuri peluang untuk memenangi perlawanan.

“Perlawanan ini, saya mengambil tanggungjawab ini dan tentunya memberi pengajaran kepada kami untuk memperbaiki kelemahan. Babak pertama permainan, kami banyak mengawal bola dan mencipta gerakan tetapi melepaskan peluang itu.

“Sebelum perlawanan saya sering mengingatkan, PJ City adalah pasukan yang sering bekerja keras dan sentiasa gigih berusaha memenangi perlawanan,” katanya selepas berakhir perlawanan yang menyaksikan KDA FC tewas 0-1 kepada PJ City FC di Stadium Darul Aman di sini malam tadi.

Sementara itu Aidil Sharin mahukan supaya anak buahnya melupakan perlawanan itu dan kembali fokus mempersiapkan diri bagi perlawanan seterusnya bertemu Johor Darul Ta’zim (JDT), Selasa ini.

Beliau mahu barisan pemainnya tidak lemah semangat sebaliknya bangkit memperbaiki kesilapan secepat mungkin apabila berdepan JDT.

“Perlawanan itu nanti bukan mudah kerana kita tahu JDT pasukan terbaik liga, tapi apa saja boleh berlaku dalam bola sepak, kami perlu membuat persediaan secukupmya dalam masa beberapa hari saja,” katanya.

Sementara itu Ketua Jurulatih PJ City P. Maniam memuji kesebelasan utamanya apabila berjaya membenam Kedah, sekali gus membawa pulang tiga mata berharga di tempat lawan.

Katanya walaupun bukan mudah, komitmen yang tinggi serta semangat berpasukan mereka mampu menunjukkan prestasi terbaik bagi meraih kemenangan tersebut.

“Saya gembira dengan komitmen pemain dan bekerja keras untuk perlawanan malam tadi dan tentunya hadiah buat pihak pengurusan. Saya berpuas hati dengan persefahaman antara pemain dalam perlawanan ini,” katanya.-Bernama